Meses Tècniques i de Negociació :  Fòrum STAS The fastest message board... ever.
Informació sobre negociació col.lectiva i Meses específiques de personal educador 
STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica (15/10/13)
Publicat per: admin ()
Data: 16 October, 2013 08:16PM

Avui hem presentat un document a ambdues conselleries exigint la convocatòria immediata de la Mesa Tècnica, la suspensió cautelar de les modificacions de jornada i funcions notificades consegüentment a la publicació de les instruccions de menjador de 7 de setembre i la revocació de totes les instruccions que assignen el personal tasques de caire sanitari.
Aquest document és el primer moviment d'un procés de mobilitzacions que no pararà fins a aconseguir, com a poc, el compliment de la legalitat vigent per part de l'administració.

[forostas.intersindical.org]

[forostas.intersindical.org]Editat 2 vegades. Última edició el 08/11/2016 03:52PM per admin.

Opcions: RespostaQuota
convocada mesa tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 13 March, 2014 02:00PM

Seguint instruccions del president, li convoque a la reunió de la Mesa Tècnica d'Educació que tindrà lloc el dijous 20 de març, a les 13:00 hores, en la sala de premsa de la Secretaria Autonòmica d'Administració Pública, sítia a València, carrer Miquelet, 5, entresòl, amb el següent orde del dia:

1. Actuacions relacionades amb la prestació del servici en llocs d'atenció especial en l'àmbit educatiu.

2. Precs i preguntes.


Es prega confirmen la recepció de la convocatòria i la seua assistència en esta adreça de correu, a la major brevetat possible.

En el cas de no poder assistir a la reunió deurà convocar al seu suplent.

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 26 March, 2014 09:38AM

Ací us deixe els documents que l'administració ha portat a la Mesa Tèrcnica de 25 de març de 2014.
Des del sindicat estem elabnorant les al.legacions pertinents a aquesta proposta. D'entrada, ens sembla que l'única opció digna consiosteix a demanar la retirada completa del document, però cal que ens feu arribar les vostres propostes, suggeriments, reflexions.....

[forostas.intersindical.org]
[forostas.intersindical.org]
[forostas.intersindical.org]
[forostas.intersindical.org]
[forostas.intersindical.org]
[forostas.intersindical.org]
[forostas.intersindical.org]

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: perelx ()
Data: 26 March, 2014 12:07PM

Hola sin entrar en el tema de los horarios, por mi parte coincido que la única opción razonable es la retirada del documento por lo mal planteada que está la propuesta. De entrada si ya existen sentencias clara sobre la alimentación por sonda, como vamos a formarnos en algo que es ilegal. Además si realmente están interesados en impartir formación para mejorar la atención a los ACNAEE ¿cómo es que no plantean otras áreas? como: modificación de conducta, habilidades sociales, inteligencia emocional, sistemas alternativos y aumentativos de comunicación, autonomía personal y social... Por poner algunos ejemplos.
Sobre el horario, se deja la posibilidad de que determinadas horas no se realicen en el propio centro de trabajo (preparación de actividades, formación). Bueno pues similar a los docentes que tienen horas lectivas, horas de dedicación exclusiva y horas de preparación de las clases. Pues nada hay está la justificación para no asistir al centro de trabajo los días no lectivos fuera del mes de vacaciones que nos corresponde. Ni más ni menos que los docentes.

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: Nieves ()
Data: 26 March, 2014 05:23PM

Yo me pregunto como se nos puede pedir un curso de manipulador de alimentos cuando ya no se les exige ni a las monitoras de comedor. Otra cuestión es que nuestra jornada no se considera parida ni continua entonces donde se regula nuestros descansos?, ¿tenemos solo tiempo de comer o también para almorzar?. Si a esto unimos que se supone que tenemos que estar siempre presentes en el centro ¿ no podemos salir ni en tu tiempo de comer que se supone que es tu tiempo de descanso?

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: Usuari anònim ()
Data: 26 March, 2014 09:26PM

Crec que està clar que de signar l'esborany tal i com està continuarem com fins ara si no pitjor ja què s'ens posen noves funcions.El que ells volen està molt clar i el que a nosaltres ens preocupa continua sent ambigu i per tant, interpretable de moltes maneres diferents.

-Respecte al tema del menjador, en el meu cas particular des de que vaig començar d'educador sempre he anat a dinar amb els nostres xiquets. Fins i tot crec que algú una miqueta més especialitzat que una monitora de menjador ha de fer-ho. No crec que ahí es puga fer res però sí que deixen clar que nosaltres es dediquem exclusivament a l'educació especial i no ens regalen a l'empresa de menjador entre altres perquè no es poden fer dues feines a l'una. Que quan no estiguen els nostres xiquets es dediquem a judar al camp de l'educació especial siga amb la tutora dels xiquets, PT o AL. Feïna hi ha a muntó.

-Que es clarifiquen els descansos i temps per a dinar per a tots els educadors per igual...no deixar-ho a l'arbitri del director de torn. Per molt que algú es puga sentir còmode de moment, ja sabem que els temps canvien i bo o dolent hauríem de voler el mateix per a tots:
-Hem de fer 36'15 a la setmana?
-Tenim 30 minuts per esmorzar que computen com treballats i 45 per dinar?
-Si hem de treballar el juliol com posa clarament perquè tots sabem que ens falten hores a manta. Que afronten el tema de veritat. Fent què? Quines funcions? Estarem a soles als centres tancats? Tots sabem que la realitat és què al juliol l'equip directiu es torna per anar i van sols unes hores. Que especifiquen i es sàpiga clar o ens deixen com fins ara, igual que als docents com a disponibles al juliol. No és per no treballar pot ser de bojos anar un més a veure-les passar...
-En el cas que vulguen exprimir-nos al màxim durant el curs perquè són conscients que no té sentit anar el juliol que ho diguen clar: exemple: si feu totes les hores d'atenció directa, aneu al menjador en els xiquets d'educació especial i dineu en mitja hora NO ANIREU AL JULIOL... Però que ho diguen clar.
-Per no ser menys que altres... En les 1550 maleïdes hores ens descompten la mitja hora menys de jornada que tenen els funcionaris d'altres administracions, ja que ens comparen tant, entre maig i octubre, si no recorde malament.
-Que ens adapten clarament al lloc on treballem; horaris i tot...Ex. Els docents no van a Pasqua perquè no hi ha xiquets....Si ells ho tenen a nosaltres que encara es justifica més la nostra presència a l'atenció directa dels xiquets amb més raó no hem d'anar tampoc i si ells, tampoc van el juliol, no és un clar greuge comparatiu que nosaltres ho fem?

En definitiva clama al cel, jo crec que volem com qualsevol altre treballador del món. Saber clarament el nostre horari, funcions, descansos, drets, obligacions i que siga igual per a tots per poder viure tranquils. En última instància, pel que fa a mi, si tindre tot això suposa anar al juliol, avant, com molta altra gent...no passa res... però que diguen clarament a què i com. Com diu el savi refranyer espanyol “prefiero mandar de mi hambre que mendigarla”.

Seny i sort en la negociació

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: julian ()
Data: 27 March, 2014 12:11PM

Por mucho que le demos vueltas al documento no hay otra salida que la retirada del mismo, ya que es un menosprecio a los trabajadores que día a día atendemos a un colectivo con unas necesidades educativas MUY ESPECIALES.
“Vamos a formarlos en algo que un tribunal nos ha dicho que no están cualificados” ¿Cómo? En vez de poner a un trabajador que si cumpla los requisitos que esté formado y cualificado para ello, esto es la salida fácil y que menos en cuenta tiene al alumno. El personal educador, a diferencia del docente, coge de la manita al alumno cuando entra a las 9 y no lo suelta hasta que son las 5, el esfuerzo físico y psicológico de estar con un alumnado especial que en muchas ocasiones es consciente de sus limitaciones, que se apoya en ti día a día para avanzar y mejorar en cosas que ve q otros hacen fácilmente… Y el personal que estamos en centros específicos, donde sin ser un requisito del puesto ya hacemos de PT, físio, AL, maestro de EF y enfermero curso tras curso, y no me quejo de hacerlo porque beneficia al alumno, me molesta porque tenemos unas funciones ambiguas en su grado máximo que aparte dependen del aire que sople en la directiva del centro o la inspección educativa.
“Que no somos un personal con jornada continua ni partida” entiendo que esto quiere decir que tenemos el horario que cada día convenga más al centro, los educadores son seres humanos no máquinas, tenemos que poder descansar durante nuestra jornada de trabajo un tiempo que se considere suficiente para que sea un descanso. Y no solo tener tiempo de descanso, si no para poder preparar material, hacer registros… y si estamos pegados al alumno mientras este se encuentra en el centro como vamos a hacerlo, pero tenemos que cumplir horario y hacer excursiones y viajes de fin de curso y todas las actividades extraescolares que haga el alumno, entonces cómo compaginamos todo?
Se suelen denegar, casi como norma general, los cursos de formación por necesidades del servicio, cursos que sí podrían beneficiar al alumnado o al entorno de trabajo, pero como interesa que tengamos el carnet de manipulador o que vistamos determinada indumentaria en el comedor para que sanidad no sancione a los centros, esos cursos ahora son obligatorios y no hay problemas en concederlos. Cuando lo que tendrían que hacer, como bien ha comentado Pedro, es un plan formativo que realmente abarcara las necesidades del personal y del alumnado (modificación de conducta, habilidades sociales, inteligencia emocional, sistemas alternativos y aumentativos de comunicación, autonomía personal y social...).
No puede ser que por el hecho de hacer algo mal hago o deshago para solucionar el problema que se me plantea, que es la tónica de educación. Hagamos las cosas bien, fijemos un punto de inflexión y empecemos las cosas por el principio de abajo a arriba, no parchear cosas que tengo mal hechas con parches aun peores que solo benefician a la administración.

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 28 March, 2014 02:00PM

Bon dia company@s
En primer lloc, una disculpa, puix des de passat dia 20 de març hauria d'haver fet un xicotet resum de les dues sessions que s'han convocat a la Mesa Tècnica.
Però el cúmul de faena d'aquests dies i, fonamentalment, el fàstic que em produïa abocar-me a escriure sobre l'estrafolària actuació de l'administració i les perverses intencions que la motivem, han aconseguit que anara ajornant-ho sistemàticament.

El cas és que també calia analitzar els papers que havia posat damunt la taula l'administració i repensar col•lectivament quina resposta li anàvem a donar davant aquest nou intent d'agressió laboral.

Ací us deixe el document que hem presentat avui, agafeu-ho com a resum, anàlisi i resposta a aquestes dues reunions que encara no us havia contat.

[forostas.intersindical.org]
Una abraçada i bon cap de setmana

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: ela ()
Data: 28 March, 2014 04:11PM

L'esborrany del menjador es inaceptable estic d'acord amb el company leolo en que siguen clars i valents i que definisquen realment on es trobem. No entenc perque educació es fica a organitzar-nos els horaris si no pertanyem a ells .Si son de funció pública siga-m'ho fins les últimes conseqüències. Sembla que estiguem fent el juí de Salomó tan d'estirar d'una banda a l'altra ,però aquest no paren de fer la ma per rés del món.
Espere que tots els sindicats que ens representen a les meses tècniques no firmen aquests canvis , ja que el perjudici al nostre col.lectiu seria tremendo.

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 02 April, 2014 01:01PM

Ací teniu la nova proposta que ens ha presentat avui l'administració. A més d'algunes errades en el títol, que ja han dit van a corregir, d'entrada elimina la referència a l'acció formativa sobre la sonda i manipulació d'aliments.
També suprimeix les referències al curs 2013/2014, i incorpora aLguns canvis suggerits per les organitzacions sindicals que havíem presentat al.legacions.

Ara cal analitzar-ho amb detall i fer les propostes que considerem pertinents, fins a proper dia 4.

Hem fixat la propera reunió de la mesa per a divendres 11 d'abril.

Així que vinga, tothom a llegir i a suggerir millores que esta és la bona

[forostas.intersindical.org]

[forostas.intersindical.org]

[forostas.intersindical.org]

[forostas.intersindical.org]

[forostas.intersindical.org]

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 03 April, 2014 06:22PM

Com us vaig avançar ahir als grups de whatsapp, avui he proposat al plenari de la junta, com a prèvia per a incloure a l'ordre del dia, fer un document unitari de tots els sindicats amb les al.legacions a la proposta de l'administració, i també convocar en assemblea a tot el personal de manera unitària.

D'entrada no han dit que no, però tampoc que si. Tots ho han de consultar amb les seues organitzacions. Esperem que donen reesposta aviat, puix en cas contrari farem tard.

Esperem que tothom tinga clar que en aquest moment toca deixar les sigles a un costat i pensar en aprofitar una oportunitat que dificilment es tornarà a presentar.

Us mantindre informad@s

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: perelx ()
Data: 04 April, 2014 12:23PM

Le voy a escribir a los de CCOO para que se ponga las pilas y esta tarde cuando tenga oportunidad también a los de UGT. Es el momento de la unidad.

Venga que se puede

Pere

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 06 April, 2014 10:14PM

Divendres vaig comunicar a relacions sindicals que STAS, pel moment, no anava a enviar al.legacions a la proposta presentada per l'administració.
Com que al plenari de la junta de personal de passat dijous férem una proposta formal d'actuació unityària per part de totes les organitzacions sindicals, no ens semblava coherent cap moviment individual sense haver donat temps suficient per a rebre una resposta de la resta de sindicats.

Tot seguit, ens va arrivar un nou document de l'administració amb algunes correccions uqe s'havien assenyalat en la darrera reunió de la mesa tècnica. Ací el teniu

[forostas.intersindical.org]

[forostas.intersindical.org]

[forostas.intersindical.org]

Dema`dilluns, ens reunirem per a decidir que fem amb el document d'al.legacions si no obtenim resposta de la resta de sindicats.
Ja us contem
Salut

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: chato ()
Data: 10 April, 2014 02:20AM

PROPUESTAS PARA LA MESA TECNICA SOBRE PERSONAL NO DOCENTE


1.- En el decreto 56/2013 que regula las RPT, de igual manera que se trató el tema de educadores y fiscos en centros educativos con una disposición adicional para explicar la itinerancia/adscripción (asunto este que sólo se reflejó en el borrador), pediría que con esa misma celeridad y valentía/osadía, queden de una vez por todas plasmados los 30 minutos de pausa para el almuerzo y los 60 minutos para la comida entre las 13 y 15 horas. Dentro de las peculiaridades de la clasificación de dichos puestos de trabajo y de las características especiales, debe estar incluida esta petición de manera clara y tajante.

2.- Respecto al tema de comedor entiendo que la empresa adjudicataria del servicio de comedor, cuando adquiere el compromiso con un centro, incluye a todos sus alumnos (incluidos aquellos con NEE) como así puede desprenderse del artículo 12 de la Orden 53/2012 por la que se regula el comedor escolar. Así como del punto 7 (Ratio de monitores de comedor) de las instrucciones de 6 de septiembre para el funcionamiento del servicio de comedor donde se pueden establecer excepciones para la normal atención de dicho alumnado (NEE) analizando cada caso concreto.
(Mención a parte es el tema de considerarnos a los Educadores de EE como monitores de comedor, tema que ya está siendo tratado por otras vías; así como el tema de la alimentación por sonda con sentencias a nuestro favor, sin comentarios.)

3.- Evidentemente se pueden elaborar programas relacionados con el ámbito de la alimentación, pero no necesariamente han de llevarse a cabo en el comedor, existen otros periodos de tiempo (almuerzo) donde el educador también puede trabajarlos. En el comedor deberían ser los monitores quienes lo llevasen a la práctica. En la elaboración de estos programas sí que se incluiría a los educadores junto con el equipo educativo.

4.- Con respecto a la coordinación con el resto del equipo educativo, padres y restos de profesionales, respaldada por las ordenes de 16 de julio de 2001 que regula las NEE en infantil y primaria y la Orden de 18 de junio de 1999 que regula la atención a la diversidad en la ESO; entiendo que en los centros específicos se viene realizando de 9 a 10;, en los ordinarios no hay más opción que de 12,30 a 13,30 y en los IES lo desconozco.
Si alguien de la administración pudiese aclarar como se ha de interpretar que esas funciones de coordinación se han de llevar a cabo sin menoscabo de la atención de los alumnos, agradecería muchísimo que me lo hiciese saber; de lo contrario entiendo que esto solo es posible si durante esas horas de coordinación con el resto del equipo educativo la responsabilidad sobre la atención de estos alumnos ha de recaer sobre los monitores de comedor.

5.- En referencia a la asistencia a claustros, pertenencia a ciclos y en definitiva a la participación activa en la comunidad escolar, agradecería la lectura de este documento elaborado por un equipo de educadores (auxiliares educativos) de Murcia; es uno de los planteamientos más serios e interesantes que he encontrado en todos estos años de profesión con respecto a la labor de los educadores. Especial mención merece el apartado Nº2 “EL AUXILIAR EDUCATIVO EN LOS CENTROS DE EDUCACION ESPECIAL, APUESTA POR UN TRABAJO COOPERATIVO EN EL MARCO DE LA TRASDISCIPLINARIEDAD”

[servicios.educarm.es]


Agradecería la lectura por parte de todos aquellos que participen en la mesa técnica, creo que sería de gran ayuda, así como su inclusión en el grupo de Facebook de educadores de educación especial de la comunidad valenciana.

6.- Con respecto a como completar el horario creo que se debería contemplar algunas horas fuera de la atención directa en las que dedicarlas a formación, elaboración de informes, preparación de materiales…
A mi parecer, el apartado (D) del punto 12 (Criterios informadores para la elaboración de los horarios) de la propuesta de la Mesa Técnica, da pie a esta posibilidad.

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: chato ()
Data: 10 April, 2014 02:23AM

Estas propuestas se han enviado a CCOO y a UGT.
Os envío mis propuestas con el fin de que sean de alguna utilidad, confiando en que la tan ansiada unión sindical sea un hecho, creo que la ocasión lo merece y no se debe desaprovechar.
Un saludo.
Un educador de educación especial.

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 10 April, 2014 10:22AM

Estimat company
En primer lloc,moltes gràcies per la teua aportació i pel conjunt de reflexions que comparteixes amb tots nosaltres.
Quant a les diferents qüestions que planteges, crec que totes han estat considerades a les diferens propostes elaborades per Intersindical Valenciana, abans fgins i tot del periode de movilitzacions previ a l'existència de qualsevol mesa negociadora específica del nostre col.lectiu laboral. Des del primer manifest de les educador@s, elaborat al llarg d'un any de treball en seminari i que va estar recolzat amb la seua signatura pel 97% de la plantilla, fins a l'ultima proposta que anem a presentar avui, hem posat damunt de la taula la problemàtica de la jornada, les funcions, la formació, la coordinació i el treball cooperatiu en equips educatius multidisciplinars (de fet i no de nom), la salut laboral, l'adscripció, la classificació, el requisit de titulació, la regulació d'una segona ocupació per a les companyes i companys que s'han "trencat" després d'anys fent aquesta feina.... Tota aquesta documentació continua accesible tant en aquest fòrum com en el antic.

Ara mateix,estem en un moment concret de la negociació que tracta unicament i exclusiva la regulació de la distribució de jornada (que no l'horari, puix aquest està determinat al Decret 175/06). I per això aquest acord no toca res més. Evidentment, la resta de qüestions que afecten classificació, funcions, formació.... S'hauran d'abordar en un moment posterior d'aquest procés negociador.

Quant a la qüestió del menjador i especialment a l'alimentació mitjançant sonda nasogàstrica, tan de bo fos tan senzill com que hi ha una sentència i ja està. Que jo conega, en primera persona, portem acumulant sentències en contra de l'administració des de l'any 1985. És cert que la que hem guanyat ara, és la primera que afecta tot el personal, però no és ferma, puix conselleria l'ha recorreguda. I com que als tres informes del col.legi oficial d'infermeria que presenta Intersindical, l'administració va oposar un altre del president del mateix col.legi que remarcava que el fet de posar i retirar la sonda és un acte sanitari, però el fet d'alimentar no ho es i ho fan fins i tot les famílies, amb una xicoteta formació específica. ens hem trobat que davant la falta d'unanimitat professional el jutge tan sols va estimar parcialment les nostres pretensions.
Per això les presses de l'administració en convocar una mesa després de més de vuit mesos desapareguda i, a més, posar com a primer punt l'esborrany d'una acció formativa obligatòria. De moment, ens ho hem llevat de damunt, però de ben segur tornarà a plantejar-se i hem de ser conscients que si quan es jutje l'apelació l'administració pot acreditar que hi ha personal sanitari als centres específics d'educació especial (i ja hi ha al 97% d'aquests) i ha format el personal educador, potser ens trobem davant la paradoxa de perdre una guerra de la qual hem guanyat totes les batalles.
Pel que fa a la pàgina de facebook, he de dir que mire tot el que es posa, com tot el que pengen a la d'educadores d'infantil i tot allò que m''arriva i que afecta el nostre col.lectiu. Però ja a l'inici d'eixe espai li vaig assegurar a Luisa que jo no anava a posar res per a no "colonitzar" sindicalment un espai que es pretenia de contacte directe -sense intermediaris ni interferències- entre companys i companyes. I malgrat que, ara mateix, jo considere que eixa situació ja no es dona i s'ha convertit fonamentalment en l'amplificador d'una proposta sindical, jo pense mantenir el compromís que vaig adquirir.
I per últim, pel que fa a la unitat sindical, estem totalment d'acord. Els companys i companyes amb els que compartisc grups de whatsapp, són coneixedors que hem fet tot el que ha estat a les nostres mans per a aconseguir-ho.
Ja en la mesa tècnica de 2 d'abril vaig convidar als companys presents a reunir-nos aprofitant que el dia següent teníem convocat un plenari de la junta de personal.
En la reunió de la Junta de Personal dels Serveis Territorials de València, com a prèvia, Intersindical va proposar donar una resposta conjunta de totes les organitzacions sindicals al document que ens havia presentat l'administració en la mesa tècnica i, a més, convocar una assemblea unitària per part de totes les organitzacions sindicals per a informar el personal. La resta de sindicats ens va respondre que ho havien de consultar i a hores de'ara seguim esperant una resposta.
Divendres dia 4 d'abril, com que ens havíem compromés a presentar les al.legacions a la proposta de l'administració, vaig telefonar a Relacions Sindicals per a informar que de moment no anàvem a presentar-les, i tampoc no les penjàrem en aquest fòrum, per a donar temps a rebre la resposta dels altres sindicats i no dinamitar una proposta d'unitat que havíem llançat nosaltres i en la que desitjàvem confiar.
I avui 10 d'abril, com he dit un poc més amunt, presentarem les nostres al.legacions perquè no té cap sentit continuar ajornant-ho. I quan fem el següent plenari de la junta de personal a primers de maig, no quedarà altra que demanar l'acta de passat dia 3 i penjar-la a aquest espai per a deixar constància documental de com hem apostat des d'intersindical per la unitat d'acció.

Bo, crec que ja m'he passat d'extensió
Salut i una abraçada

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 10 April, 2014 02:47PM

Com us deia al missatge anterior, ja no resultava possible continuar ajornant l'enviament de les nostres al.legacions, a l'espera d'una resposta conduent a la unitat d'acció. És per això que hem remés el nostre document a l'administració.

Ací el teniu
[forostas.intersindical.org]
Salut company@s

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: balazan ()
Data: 10 April, 2014 05:37PM

Por mi parte, creo que hay dos temas que quedan bastante ambiguos en el último borrador.
Por un lado habla de garantizar la pausa necesaria para comer, y por otro que el educador debe estar presente mientras el alumnado asista al centro. ¿Quiere esto decir que el educador no es libre de emplear su pausa para comer donde quiera hacerlo, y salir del centro si prefiere? Teniendo en cuenta que además el centro no paga su menú. Creo que ésto debería quedar más claro para que ningún director pudiera obligar al educador a permanecer en el centro si éste prefiere salir en su tiempo libre. Como los maestros, sin ir más lejos.
El otro tema es que en un primer borrador hablaba de tiempo para trabajo personal en el centro o en casa, y en este nuevo extrañamente ha desaparecido lo de en casa y se habla de preferentemente en el centro. ¿Puede ésto implicar que nos puedan obligar a asistir al centro en julio?

Muchas gracias.

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 10 April, 2014 08:32PM

estimat company
Quant a la primera qüestió, és inequivoca. Tot el personal pot abandonar el seu centre de treball durant les pauses establertes a la jornada i no cap altra interpretació. fins i tot a la pausa de 30 minuts que des de sempre ha computat a tots els efectes com a temps de treball efectiu. En algun cas antic hi ha sentències que avalen sobreadament aquesta qüestió.
I per això no apareix en expressament reflectit en cap lloc. Una altra cosa es que alguna direcció de centre vulga fer una interpretació pròpia, però això es para en sec exigint que ens ho donen per escrit. Hi ha coses que si no aturem nosaltres al propi centre de treball, no hi ha normativa que puga aturar.
Quant a la segona qüestió, si mires les nostres al.legacions veuras que hem proposat tornar a la redacció de la propolsta anterior.
Salut

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 30 April, 2014 05:20PM

Ja tenim nova convocatòria de mesa tècnica. Serà proper dilluns dia 5 a les 12

Ací teniu l'últim document que ens ha enviat l'administració

[forostas.intersindical.org]

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: Nieves ()
Data: 02 May, 2014 09:50AM

Hola!!! Ahora que se reconoce una pausa para comer me pregunto si no se podría establecerla duración de la misma para que no se produzcan situaciones en que cada centro marque un tiempo diferente para comer.
Otra duda la jornada de lunes a viernes y de 8 a 17 horas. Eso de las 8 puede afectarnos de alguna manera?

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: julian ()
Data: 05 May, 2014 11:19AM

Hola Nieves, respecto a lo de 8 a 5 justo despues pone adaptada a la tipología del centro, entiendo que esto significa que si es un ordinario que abre a las 9, no te van a hacer ir a las 8 para que estes una hora en la puerta sentada o con el conserje, y es igual de válido para los institutos, no se van a quedar hasta las 5 si acaban a las 3.
Y por lo de la duración del tiempo de comida sera el tiempo de exceso horario que hagas en el centro (si entras a las 9 y sales a las 5, haces 8 horas y tienes que hacer 7'15 con lo que esos 45 minutos de más serán tu tiempo de comer) sin contar la media hora del almuerzo que pone que es a parte, pero quiero entender que se podrá solapar (no de forma obligatoria claro) y así tener hora y cuarto para comer.
Pero todo esto es mi punto de vista ya veremos como se desarrolla.

Opcions: RespostaQuota
Valoració de l'última proposta de l'administració
Publicat per: admin ()
Data: 08 May, 2014 10:26AM

valoració del document presentat per l'Administració a la Mesa Tècnica de 5 de maig de 2014.

En primer lloc, hem d'agrair expressament el treball i la voluntat negociadora de totes les parts integrants de la mesa.
Potser per això, ara mateix disposem, per primera vegada, d'un document que ens permet considerar la possibilitat d'arribar a un acord de mínims, la qual cosa no deixa de ser un canvi significatiu en un procés que mai no ha vist més que una precarització continuada i sistemàtica de les condicions de treball del personal educador i fisioterapeuta. Tanmateix, cal assenyalar que aquest no és el model de distribució de jornada que defensa Intersindical Valenciana per a aquest personal. I per això, continuarem reivindicant una jornada laboral que en cap cas ultrapasse les cinc hores diàries de intervenció educativa directa.

D'altra banda, malgrat la valoració positiva, el document no permet cap tipus de triomfalisme. Som plenament conscients que ara mateix ens ha tocat viure un temps de resistència davant un govern que pretén re-instaurar l'esclavitud com a paradigma de les relacions laborals, la qual cosa comporta el risc de magnificar qualsevol guany. És per això, que cal remarcar que la necessitat d'un document com aquest, el qual senzillament reconeix que uns col·lectius laborals amb una jornada de treball de més de vuit hores diàries, tenen dret a dinar, no és per a traure pit i, fins i tot, ens deixa el regust amarg d'haver endarrerit fins al segle XIX.

Fetes aquestes consideracions, hem de fer alguns suggeriments sobre l'últim document presentat per l'administració.

8.-b No entenem que vol dir això de la negativa a rebre la notificació. Pensem que en cap cas el personal es pot negar a rebre una notificació de la direcció del seu centre, en tot cas haurà de fer constar expressament la seua conformitat o disconformitat amb la proposta de distribució de jornada notificada formalment.
8.-c Afegir "durant la jornada i el calendari escolar normativament establerts.
8.-d 3 Considerem poc afortunada la redacció, puix afirmar que la formació tindrà caràcter no presencial al centre de treball si es realitza fora de l'horari escolar, pot conduir a interpretacions que augmenten l'actual exclusió d'aquest personal de l'accés a l'oferta formativa de l'IVAP. De fet, ara mateix, ja es prou habitual que les direccions dels centres no autoritzen aquest personal a assistir als cursos als quals han estat admesos.
Però, a més, aquesta redacció pot entrar en contradicció amb l'article 13.2 del Decret 175/06, al qual s'estableix que "el temps d'assistència a cursos, seminaris o jornades de formació organitzades per l'òrgan de la Generalitat competent en matèria de formació,................. computarà com a temps de treball a tots els efectes si tenen lloc dins de la jornada laboral, i no serà objecte de recuperació".


8.-e 5 Afegir "adjuntant còpia de la Resolució de la Direcció Territorial ".
8.-e 6 (afegit) El temps destinat als desplaçaments entre els diferents centres en què es presten serveis serà considerat com a temps de treball a tots els efectes. En la proposta de distribució de la jornada es determinarà el temps necessari per als desplaçaments, així com el medi de transport necessari per a fer-los.


Aquesta va ser la nostra intervenció a la mesa tècnica.
En principi, van a incorporar la referència a les itineràncies com a temps de treball (sense fer esment als medis de transport) i també la proposta del punt 8.-b i 8.-e 5

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 08 May, 2014 05:51PM

Ací teniu la proposta definitiva de l'administració.
Proper dimarts dia 13 ens reunirem en assemblea per a analitzar i valorar tot@s junt@s el document i decidir quina postura ha de defensar el sindicat quan es porte el document a la mesa sectorial

[forostas.intersindical.org]

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: Marian ()
Data: 09 May, 2014 05:01PM

Hola:

Mi duda surge con la gente tiene que atender a niños en colegio y en instituto. ¿Nos harán ir a las 8 al instituto y hasta las 5 en el colegio?

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 16 May, 2014 03:31PM

ací us deixe el document que hem enviat a l'administració en resposta la proposta definitiva de la mesa tècnica.
Crec que hem arreplegat tots els suggeriments i opinions que es manifestaren a l'assemblea de passat 13 de maig

[forostas.intersindical.org]

Salut

Opcions: RespostaQuota
Re: STAS exigeix la convocatòria de la Mesa Tècnica
Publicat per: admin ()
Data: 18 June, 2014 12:35PM

Ahir, dia 17 de juny, donàrem per finalitzats els treballs de la mesa tècnica sobre distribució de la jornada per al personal educador d'educació especial, educació infantil i fisioterapeuta. És per això que la següent convocatòria prevista per a demà, 19 de juny, ja no es va a celebrar.
En la reunió d'ahir, l'administració va donar per vàlid l'últim document que us vaig passar, amb una única modificació, la qual assenayla expressament que a les pauses establertes es podrà eixir del centre de treball.
Dáltra banda, també ens aportaren dos documents específics per al personal educador d'educació infantil i per al PAS.
Durant aquesta setmana la conselleria d'educació ens remetra el documents definitius, amb caràcter d'instruccions, i farà un enviament massiu als centres per a que inicien el procediment d'elaboració de propostes de distribució de jornada del personal afectat per aquestes instruccions.

Ací us passe l'enllaç al document d'infantil

[forostas.intersindical.org]

I ací teniu el del PAS

[forostas.intersindical.org]

Opcions: RespostaQuota


Tant sols els usuaris registrats poden escriure en aquest fòrum.
This forum powered by Phorum.